Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2020

ΑΠΕΧΟΥΜΕ – ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ                   Καρδίτσα 15-9-2020                          

Ο.Τ.Α. Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

 

           ΑΠΕΧΟΥΜΕ – ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

Συνάδελφοι

Σε εξέλιξη βρίσκεται και η Απεργία – Αποχή που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ και η ΠΟΕ-ΟΤΑ από το 2014 και συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία μέχρι και σήμερα.

Υπενθυμίζουμε ότι με αυτήν την απεργία-αποχή αποτράπηκαν οι απολύσεις εργαζομένων της τότε κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, καταργήθηκε η απεργοκτόνα τροπολογία Γεροβασίλη, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, και ακυρώθηκε στην πράξη του σχεδίου των δανειστών, της τρόικας, των «θεσμών» και των ντόπιων υποστηρικτών τους, για τη δημιουργία «δεξαμενής» δημοσίων υπαλλήλων, για βαθμολογική και μισθολογική υποβάθμιση, σε μια διαδικασία που θα οδηγεί ακόμη και σε απολύσεις.

Μάλιστα, με την 559/2020 απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, κρίθηκε νόμιμη μορφή αγώνα και δικαιώθηκε συνάδελφος που αποκλείστηκε από τις κρίσεις προϊσταμένων, λόγω της συμμετοχής του στην Απεργία – Αποχή.

Η κινητοποίηση αυτή ήταν ίσως η μόνη νικηφόρα και αποτελεσματική κινητοποίηση στη μνημονιακή περίοδο, καθώς διασφάλιζε τη μαζική συμμετοχή, την αντοχή και τη διάρκεια, στοιχεία ιδιαίτερα σημαντικά, για να στεφθεί με επιτυχία ένας αγώνας. Αυτό έγινε πράξη, με τη μεγάλη συμμετοχή (90%) των δημόσιων υπαλλήλων σ’ αυτήν την κινητοποίηση.

Η άρνησή μας στην «αξιολόγηση» αυτή δεν σημαίνει σε καμιά περίπτωση ότι υποτιμούμε την ανάγκη της συνεχούς βελτίωσης της εργασίας των υπηρεσιών του Δήμου μας, την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών και κυρίως αποτελεσματικής και άμεσης εξυπηρέτησης των πολιτών.

Η θέση της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. διαχρονικά είναι υπέρ ενός συστήματος αξιολόγησης που θα λαμβάνει υπόψη του τις ιδιαιτερότητες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την πανσπερμία ειδικοτήτων και αντικειμένων που στην πλειονότητα των περιπτώσεων αντιμετωπίζουν τις άμεσες και πολλές φορές απρόβλεπτες ανάγκες του Δημότη. Μιας αξιολόγησης που θα αποβλέπει στην βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών και σε καμία περίπτωση στην υποβάθμισή τους.

Οι δημόσιες υπηρεσίες υπάρχουν για να εξυπηρετούν τις ανάγκες της κοινωνίας, και όχι να ικανοποιούν τα συντεχνιακά συμφέροντα και την αναπαραγωγή της γραφειοκρατίας, σ’ αντίθεση με τις κυβερνήσεις και την πλειοψηφία των Δημοτικών Αρχών, οι οποίες θέλουν να υπηρετούν το πελατειακό κράτος, τα συμφέροντα του πολιτικού και οικονομικού κατεστημένου της χώρας και τα τοπικά ρουσφετολογικά μικροσυμφέροντα.

Το «Επιτελικό Κράτος», που «φιλοτεχνούν» όλες οι κυβερνήσεις της τελευταίας εικοσαετίας, στοχεύει στη συρρίκνωση και στην απαλλαγή των Δήμων από υπηρεσίες που ενδιαφέρονται οι ιδιώτες, γιατί επιφέρουν κέρδος, όπως το πράσινο και η καθαριότητα, θεωρούνται βαρίδια, γιατί ασκούν κοινωνική πολιτική ή στο όνομα της έλλειψης προσωπικού δίνουν τμήματα των διοικητικών, οικονομικών και τεχνικών υπηρεσιών στους ιδιώτες, ικανοποιώντας και τις πελατειακές τους σχέσεις οι Δήμαρχοι με τους σπόνσορές τους.

Πρέπει να υπάρξει γενναία χρηματοδότηση των Δήμων,  επαρκής στελέχωση των υπηρεσιών και κυρίως μια πολιτική που στο κέντρο της θα έχει την εξυπηρέτηση των πολιτών και των λαϊκών συμφερόντων.

Με την νεοφιλελεύθερη πολιτική που ασκείται σήμερα, με το σύστημα αξιολόγησης που προτείνεται οδηγεί σε ένα και μόνο αποτέλεσμα: στην συρρίκνωση του κράτους, στη μείωση προσωπικού και στις ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών.

Δεν πρέπει με τη στάση μας να διευκολύνουμε αυτή την πολιτική, ούτε να βάλουμε τα χεράκια μας και να βγάλουμε τα ματάκια μας μόνοι μας.

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση συμμετέχουμε σε κάθε περίπτωση στην συνέχιση της Απεργίας-Αποχής από κάθε διαδικασία της αξιολόγησης το ίδιο δυναμικά και αποφασιστικά, σε αναμονή της υλοποίησης των δεσμεύσεων αλλά και της αποδοχής των προτάσεών μας από τα συναρμόδια Υπουργεία.

Στο πλαίσιο αυτό, καλούμε όλους τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση του Ν. Καρδίτσας να συμμετέχουν στην απεργία – αποχή από τις διαδικασίες της αξιολόγησης.

Συμπληρώνουμε την δήλωση συμμετοχής και ο Σύλλογος με διαβιβαστικό έγγραφο τις καταθέτει στην υπηρεσία πρωτοκόλλου στον κάθε Δήμο.

                                                         Για το Δ.Σ.

           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                  Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

  ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ                                        ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΕΛΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου