Τρίτη 11 Αυγούστου 2020

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΚΕΠ

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ                            Καρδίτσα 11-8-2020

Ο.Τ.Α. Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

 

 

                                                          

                                            ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

           Αλληλεγγύη στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στα ΚΕΠ

 

 

       Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ν. Καρδίτσας καταδικάζει  την αήθη και στοχευμένη επίθεση της κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης εναντίον της υπηρεσίας των Δήμων και των εργαζομένων της στα ΚΕΠ οι οποίοι, με τη σκληρή, καθημερινή τους δουλειά τα καταξίωσαν στη συνείδηση του κόσμου ως μια από τις πιο επιτυχημένες υπηρεσίες του Δημοσίου, που έρχεται ως συνέχεια αντίστοιχων επιθέσεων σε όλες τις υπηρεσίες των ΟΤΑ και όχι μόνον (Καθαριότητα, Παιδικοί, Ηλεκτροφωτισμός κτλ.).

        Η κυβέρνηση να σταματήσει τώρα να κατηγορεί τους εργαζόμενους και να ισχυρίζεται ότι: «φταίνε οι εργαζόμενοι» ή «οι εργαζόμενοι είναι τεμπέληδες»! Αυτό ισχυρίστηκε και η εκπρόσωπος του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, κ. Ιωάννα Χορμόβα, στο δικαστήριο, το οποίο έσυρε την Ομοσπονδία των Εργαζομένων στα ΚΕΠ, για να βγάλει καταχρηστική την απεργία τους. Αυτή η συκοφαντική προσπάθεια του υπουργείου, ωστόσο, κατέρρευσε στο δικαστήριο και η απεργία συνεχίζεται κανονικά.

       Για να καλύψει την δικιά της πολιτική ευθύνη (η κυβέρνηση) και τα συμφέροντα που υπηρετεί, την μετακυλίει στους εργαζόμενους και αναπαράγει τον κοινωνικό αυτοματισμό για να φέρει τη μια κατηγορία εργαζομένων απέναντι στην άλλη.

       Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ν. Καρδίτσας στέκεται αλληλέγγυο στους εργαζόμενους των ΚΕΠ και στα δίκαια αιτήματά τους.

        Αντί η κυβέρνηση να προωθεί την εντατικοποίηση της εργασίας με ανάθεση αλλότριων καθηκόντων στους εργαζόμενους των ΚΕΠ και όχι μόνο, οφείλει να προχωρήσει άμεσα σε προσλήψεις προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες των δήμων για την κάλυψη των πραγματικών αναγκών. 

 

                                         Για το Δ.Σ.

 

         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                     Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ                            ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΕΛΛΟΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου