Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2020

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕ ΤΟΝ Κ. ΤΣΙΑΚΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ                    Καρδίτσα 21-6-2019
Ο.Τ.Α. Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ



                                         ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


        Την Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019 πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ν. Καρδίτσας με τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Καρδίτσας κ. Τσιάκο Βασίλη.
        Η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα και είχε σκοπό την ενημέρωση του νέου Δημάρχου για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
        Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Απόστολος Ταξιάρχης αλλά και άλλα μέλη του Συλλόγου αφού πρώτα συνεχάρησαν τον κ. Τσιάκο για την εκλογή του στη συνέχεια τόνισαν πως χρειαζόμαστε καλύτερη Τοπική Αυτοδιοίκηση και όχι λιγότερη. Υπερασπιζόμαστε τον δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μιας Αυτοδιοίκησης που χρειάζεται βελτίωση και θα επέλθει όταν πραγματικά αυτή ενισχυθεί στη βάση ενός βιώσιμου μοντέλου ανάπτυξης, με διαφανείς διαδικασίες ελέγχου και αξιολόγησης. Είμαστε υπέρ της διοικητικής και οικονομικής αυτοτέλειας των Ο.Τ.Α.
         Στη συνέχεια ο κ. Τσιάκος ενημερώθηκε για τα προβλήματα που μας απασχόλησαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα και άλλα μας απασχολούν μέχρι και σήμερα. Πιο συγκεκριμένα:
1)    Θέσαμε το θέμα πληρωμής των εργαζομένων. Αναφέραμε πως στο παρελθόν είχαμε καθυστερήσεις αρκετών ημερών στην πληρωμή των εργαζομένων και πολλών μηνών για τους εργαζόμενους στις κοινωνικές δομές. Είπαμε πως δεν θέλουμε να επαναληφθεί αυτό το φαινόμενο.
2)    Τονίσαμε το πάγιο αίτημα του Συλλόγου αλλά και των εργαζομένων στο ΔΟΠΑΚ για την κατάργηση του Νομικού Προσώπου με ταυτόχρονη μεταφορά των δραστηριοτήτων του και του προσωπικού αυτού στον Δήμο. Είπαμε πως για τον σκοπό αυτόν υπάρχει η υπ’ αριθ. 187/27-3-2014 ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που καταργεί το ΔΟΠΑΚ. Ζητάμε να υλοποιηθεί η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και το θέμα θα το θέσουμε από τις πρώτες μέρες ανάληψης των καθηκόντων της νέας Δημοτικής Αρχής.
3)    Αναφέραμε πως σε όλα τα τμήματα του Δήμου υπάρχουν ελλείψεις σε προσωπικό λόγω συνταξιοδότησης αρκετών υπαλλήλων και ταυτόχρονα απαγόρευσης των προσλήψεων. Η μόνη πρόσληψη που έγινε ήταν 13 άτομα στην καθαριότητα από την προκήρυξη 3κ. Οι άλλες προσλήψεις που γίνονται είναι οκτάμηνης διάρκειας μέσω ΟΑΕΔ. Οι ανάγκες του Δήμου είναι πολύ μεγάλες και ζητάμε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.  
4)    Εκφράσαμε την θέση μας πως είμαστε αντίθετοι σε κάθε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης οποιασδήποτε υπηρεσίας του Δήμου.
5)    Ενημερώσαμε τον κ. Τσιάκο πως η Κοινή Υπουργική Απόφαση που ισχύει από 8-6-2019 προβλέπει αναλυτικά την χορήγηση Μ.Α.Π. στους εργαζόμενους που αναφέρονται κατά ειδικότητα. Τονίσαμε πως η προμήθεια των ειδών αυτών καθώς και 1 λίτρου γάλακτος είναι υποχρεωτική και πρέπει να γίνεται έγκαιρα χωρίς καθυστέρηση που σε αντίθετη περίπτωση θα είναι σε βάρος των εργαζομένων.
6)    Για την καλύτερη λειτουργία της τεχνικής υπηρεσίας αλλά και του ηλεκτροφωτισμού πρέπει οι υπηρεσίες αυτές να λειτουργούν σε 12ωρη βάση και για να γίνει αυτό χρειάζεται απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
7)    Ενημερώσαμε τον νέο Δήμαρχο πως για το θέμα της αξιολόγησης βρισκόμαστε σε απεργία αποχή διαφωνώντας με την προσχηματική αξιολόγηση τιμωρητικού χαρακτήρα που προσπαθεί να επιβάλει η κυβέρνηση όπως και η προηγούμενη. Είμαστε υπέρ μιας αξιολόγησης που θα έχει στόχο την καλυτέρευση των υπηρεσιών των Δήμων.
8)    Αυτό το χρονικό διάστημα βρισκόμαστε σε δικαστική διεκδίκηση του 13ου και 14ου μισθού καθώς επίσης συνεχίζουμε να διεκδικούμε και συνδικαλιστικά την επαναφορά των δώρων, καλώντας την κυβέρνηση να με πολιτική απόφαση να καταργήσει τους μνημονιακούς νόμους με τους οποίους καταργήθηκε ο 13ος και 14ος μισθός και να επαναφέρει αυτούς σε όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο. Ζητήσαμε από την νέα Δημοτική Αρχή να στηρίξει το δίκαιο αίτημά μας.
9)    Τέλος είπαμε πως δεν θα δεχτούμε καμία μετακίνηση προσωπικού χωρίς λόγο και αιτία.
         Ο κ. Τσιάκος στην τοποθέτησή του τόνισε πως θα επιδιώξει την συνεργασία με τους εργαζόμενους για να πετύχει την καλύτερη παροχή υπηρεσιών προς τους δημότες. Οι εργαζόμενοι δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα και ο καθένας θα εργάζεται γι’ αυτό που προσλήφθηκε.
        Πρώτο μέλημά του θα είναι να πληρώνονται όλοι οι εργαζόμενοι χωρίς καμία καθυστέρηση. Τόνισε πως ως νέα Δημοτική Αρχή πρέπει να εκμεταλλευτεί όλα τα προγράμματα και με τις κατάλληλες ενέργειες θα προσπαθήσει να εξοικονομήσει χρήματα.
        Για την μεταφορά του ΔΟΠΑΚ στο Δήμο τόνισε πως βλέπει θετικά την μεταφορά και ζήτησε να του δώσουμε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου καθώς και τις προτάσεις των εργαζομένων σχετικά με την τροποποίηση του ΟΕΥ του Δήμου στον οποίο  θα περιγράφονται οι δραστηριότητες που θα μεταφερθούν και σήμερα υπάρχουν στο ΔΟΠΑΚ. Θέλει να ενημερώσει την δημοτική του ομάδα και πως πριν την λήψη οποιασδήποτε απόφασης θα ενημερωθούν πρώτα οι εργαζόμενοι.
        Για την αξιολόγηση είπε πως είναι υπέρ μιας αξιολόγησης που δεν θα έχει τιμωρητικό χαρακτήρα δεν θα συνδέεται με απολύσεις καθώς επίσης με το μισθολόγιο και το βαθμολόγιο.
         Για την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού είπε πως είναι δίκαιο το αίτημά μας και πως είναι θέμα της κεντρικής εξουσίας για το αν υπάρχουν διαθέσιμα τα χρήματα που απαιτούνται για την καταβολή των παραπάνω μισθών.
         Σε κάθε περίπτωση θα στηρίξει οποιοδήποτε δίκαιο αίτημά μας που του αναφέραμε και πριν αναλάβει τα νέα του καθήκοντα θα ξανασυναντηθούμε.    
         Στην παραπάνω συνάντηση πήρε μέρος και ο Δημοτικός Σύμβουλος Σωτήρης Αντωνίου.


                                           Για το Δ.Σ.

          Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                               Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ                      ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΕΛΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου