Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ο.Τ.Α. ΣΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 7ης ΙΟΥΛΙΟΥ 2019







ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ                          Καρδίτσα 13-6-2019
Ο.Τ.Α. Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ




ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ο.Τ.Α. ΣΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 7ης ΙΟΥΛΙΟΥ 2019


     Ύστερα από ερωτήματα συναδέλφων σχετικά με την συγκρότηση των εκλογικών συνεργείων από εργαζόμενους στους Δήμους για την διεξαγωγή των εκλογών της 7ης Ιουλίου 2019 σας ενημερώνουμε τα εξής:
      Ο αριθμός των εργαζομένων που θα απασχοληθεί στην εκλογική διαδικασία καθορίζεται από το Υπουργείο εσωτερικών και έχει να κάνει με τον αριθμό των εκλογέων σε κάθε Δήμο και τον αριθμό των εκλογικών τμημάτων.
      Η Ομοσπονδία πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές της 26ης Μαίου με έγγραφό της προς το Υπουργείο Εσωτερικών ζητούσε την αύξηση του αριθμού των υπαλλήλων που θα απασχοληθούν στις εκλογές καθώς και την αύξηση του εκλογικού επιδόματος.
      Το Υπουργείο Εσωτερικών επειδή πραγματικά τα εκλογικά τμήματα διπλασιάστηκαν αύξησε τον αριθμό των υπαλλήλων καθώς και την εκλογική αποζημίωση αυτών σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές.
      Την ευθύνη συγκρότησης των εκλογικών συνεργείων σε κάθε Δήμο την έχουν οι Διευθύνσεις των Διοικητικών Υπηρεσιών.
      Το θέμα της συγκρότησης των εκλογικών συνεργείων συζητήθηκε στο Δ.Σ. του Συλλόγου και μετά από διαλογική συζήτηση αποφάσισε ομόφωνα να προτείνει στις Διευθύνσεις Διοικητικού των Δήμων τα εξής:
      Πρώτα πρέπει να επιλέξουν τους πλέον απαραίτητους που χρειάζεται να συμμετέχουν για την διεξαγωγή των εκλογών. Στη συνέχεια να τοποθετήσουν υπαλλήλους (εάν οι ίδιοι επιθυμούν) που δεν συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία της 26ης Μαίου 2019 και στη συνέχεια αν υπάρχουν κενές θέσεις να συμπληρωθούν με υπαλλήλους που συμμετείχαν στις αυτοδιοικητικές εκλογές κατόπιν κλήρωσης αυτών. 
      


                                      
                                                 Για το Δ.Σ.

         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                              Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ                                    ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΕΛΛΟΣ

          

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου