Τετάρτη 12 Απριλίου 2017

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ο.Τ.Α. Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ                             ΚΑΡΔΙΤΣΑ 12-4-2017
Ο.Τ.Α. Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ




ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ



      Την Παρασκευή 7-4-2017 και ώρα 13:30 στο Δημαρχείο Καρδίτσας πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συνάντηση του Δ.Σ. του Συλλόγου με τον Δήμαρχο Καρδίτσας κ. Αλεξάκο Φώτιο.    
      Από το Δ.Σ. στη συνάντηση ήταν οι: Ο Πρόεδρος Ταξιάρχης Απόστολος, Ο Ταμίας Φείδης Απόστολος και τα μέλη Μπέλλος Χρήστος, Καμινιώτης Παναγιώτης.
      Επίσης στη συνάντηση παραβρέθηκαν και μερικοί εργαζόμενοι από το ΔΟΠΑΚ.
      Τα θέματα που τέθηκαν για συζήτηση ήταν:
  1. Για το ΔΟΠΑΚ η πάγια θέση του Συλλόγου είναι η κατάργηση του Νομικού Προσώπου και μεταφορά των αρμοδιοτήτων αλλά και του προσωπικού στο Δήμο. Η απάντηση του Δημάρχου ήταν πως συμφωνεί με το αίτημα του Συλλόγου αλλά πρέπει πρώτα να ολοκληρωθεί η κατάργηση της ΔΗΚΕΚ (Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση) και στη συνέχεια να πραγματοποιηθεί του ΔΟΠΑΚ. Χρονικό ορίζοντα που υπολογίζει να το κάνει αυτό είναι σ’ ένα χρόνο από τώρα.
  2. Για τις παιδικές βιβλιοθήκες ζητήσαμε να ενισχυθούν με το κατάλληλο προσωπικό είτε μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ ή οκταμήνων κοινωφελούς εργασίας, αφού οι προσλήψεις σε μόνιμο προσωπικό απαγορεύονται, γιατί το υπάρχον προσωπικό είναι πολύ λίγο για το μεγάλο έργο που έχουν να βγάλουν σε πέρας. Η απάντηση ήταν πως με προγράμματα ΕΣΠΑ δεν μπορεί να γίνουν προσλήψεις και η μόνη λύση είναι μέσω των οκταμήνων. Ήδη έχει τοποθετηθεί ένας εργαζόμενος στις βιβλιοθήκες και πως αυτό ζητήσαμε να γίνει και με τα επόμενα οκτάμηνα.
  3. Για τους παιδικούς σταθμούς θέσαμε τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με τις προσλήψεις μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ, να γίνεται ένας προγραμματισμός τέτοιος που να μην υπάρχουν διαστήματα που οι παιδικοί σταθμοί θα έχουν έλλειψη σε προσωπικό. Επίσης τονίσαμε πως όλοι οι σταθμοί έχουν προβλήματα με την υλικοτεχνική υποδομή και χρειάζονται να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες για την αποκατάσταση των ζημιών. Επίσης πρέπει να γίνει η σύνδεση με το φυσικό αέριο και με τον τρόπο αυτό θα γίνει εξοικονόμηση χρημάτων από τα καύσιμα. Υπάρχουν σήμερα πολύ αυστηροί έλεγχοι από την ΕΕΤΑΑ και ζητήσαμε η λειτουργία των παιδικών σταθμών να στηρίζεται πάνω στον πρότυπο κανονισμό λειτουργίας. Ο δήμαρχος μας απάντησε πως σε συνεργασία με την Διοίκηση των παιδικών σταθμών γίνεται ο κατάλληλος προγραμματισμός για να υπάρχει προσωπικό μέσω ΕΣΠΑ αλλά και μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας. Θα γίνει από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου καταγραφή όλων των ζητημάτων υλικοτεχνικής υποδομής και θα αρχίσει η συντήρηση και η επισκευή των ζημιών. Εκείνο όμως που τόνισε και πρέπει από κοινού με τον Σύλλογο να αναδειχθεί είναι πως η πολιτική της κυβέρνησης ενισχύει του ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς σε βάρος των Δημοτικών και πως πρέπει να αλλάξει ο τρόπος χρηματοδότησης των σταθμών.
  4. Για το ζήτημα των εργαστηρίων τέχνης τονίσαμε πως είναι απαράδεκτο ότι από το τέλος του 2014 μέχρι σήμερα να μην έχει γίνει τίποτα για την αποκατάσταση της αδικίας των απολυμένων εργαζόμενων αλλά και το κλείσιμο όλης της δομής. Ζητήσαμε να στηρίξει το αίτημα του Συλλόγου για την αποκατάσταση της εργασιακής σχέσης των εργαζομένων προς το Υπουργείο και προς τους κυβερνητικούς βουλευτές. Καταθέσαμε σχέδιο τροπολογίας που μπορεί τεθεί στο σχέδιο νόμου για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Να συζητηθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Η απάντηση του Δημάρχου ήταν πως υπάρχει απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την προσπάθεια εξεύρεση λύσης και ότι οι βουλευτές μέχρι τώρα δεν μπόρεσαν να καταθέσουν μια τροπολογία που θα έλυνε το ζήτημα. Στο σχέδιο νόμου για την Τοπική Αυτοδιοίκηση που αυτή την στιγμή είναι στην διαβούλευση προβλέπει την κατάργηση των Δημοτικών Α.Ε. πρέπει να πιέσουμε να συμπεριλάβει και τις αστικές μη κερδοσκοπικές εταιρείες. Πρέπει οι Δήμοι να χρηματοδοτούνται για να μπορούν να ασκούν και τέτοιες αρμοδιότητες.
  5. Τέλος ζητήσαμε ο Δήμος να προβεί στην πρόσληψη ενός γιατρού εργασίας όπως προβλέπεται από την νομοθεσία. Υπάρχουν πολλοί εργαζόμενοι στο Δήμο Καρδίτσας στην καθαριότητα την τεχνική υπηρεσία και το πράσινο που πραγματικά έχουν ανάγκη των υπηρεσιών του γιατρού εργασίας (εμβολιασμοί κ.λπ.). Είπαμε πως υπάρχει κάποιος γιατρός που θέλει να προσφέρει τις παραπάνω υπηρεσίες. Ο Δήμαρχος είδε θετικά το αίτημά μας και προτίθεται να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την πρόσληψη του γιατρού εργασίας.


                                                    Για το Δ.Σ.


                 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                   Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 

       ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ                         ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΣΟΥΡΛΑΣ 


       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου