Κυριακή 2 Απριλίου 2017

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ                             ΚΑΡΔΙΤΣΑ 30-3-2017
Ο.Τ.Α. Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ




                                     ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

                  ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ



       Την Τετάρτη 29-3-2018 και ώρα 13:00 στα γραφεία του Συλλόγου συνεδρίασε το Δ.Σ. του Συλλόγου.
       Παρόντες στη συνεδρίαση ήταν οι: 1. Ταξιάρχης Απόστολος 2. Φείδης Απόστολος 3. Σούρλας Σωτήριος 4. Νταρντάνης Παναγιώτης 5. Μπέλλος Χρήστος 6. Αγγέλου Γεώργιος 7. Καμινιώτης Παναγιώτης.
       Στην αρχή της συνεδρίασης έγινε ενημέρωση από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. στα μέλη για τις κινητοποιήσεις που είναι σε εξέλιξη στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Αφορά δύο κατηγορίες εργαζομένων των ανταποκριτών του ΕΛΓΑ και των ανταποκριτών του ΟΓΑ που με απόφαση του Δ.Σ. αλλά και της ΠΟΕ- ΟΤΑ απέχουν από τα καθήκοντά τους γιατί παραμένουν απλήρωτοι για μεγάλο χρονικό διάστημα και δεν γνωρίζουν τι πρόκειται να γίνει με το μέλλον των δύο αυτών οργανισμών. Την Τρίτη 28-3-2017 ήταν προγραμματισμένη συνάντηση της ομοσπονδίας με την διοίκηση του ΟΓΑ τώρα ΕΦΚΑ η οποία αναβλήθηκε ύστερα από πρόταση του ΟΓΑ. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες. Μέχρι τότε συνεχίσουμε την ΑΠΟΧΗ. Θα επανακαθορίσουμε την στάση μας μετά τις συναντήσεις που θα έχουμε με τις διοικήσεις των ΕΛΓΑ και ΟΓΑ.
       Τις προηγούμενες μέρες κλιμάκιο μελών του Δ.Σ. επισκέφθηκε τους Δήμους του Νομού με σκοπό να συναντηθεί με τους Δημάρχους για να τους ενημερώσει αλλά και να ζητήσει από τους ιδιους να παρέμβουν μέσω της ΠΕΔ Θεσσαλίας και της ΚΕΔΕ έτσι ώστε να λυθεί το παραπάνω θέμα. Οι συναντήσεις έγιναν παρουσία των συναδέλφων ανταποκριτών.
αλλά και τους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ και ΟΓΑ
       Για το θέμα των εργαστηρίων τέχνης που καταργήθηκαν το Δ.Σ. ικανοποίησε πλήρως το αίτημα των εργαζομένων που έχασαν την δουλειά τους. Έτσι καταθέσαμε ολοκληρωμένη πρόταση στους κυβερνητικούς βουλευτές του νομού Καρδίτσας  έτσι ώστε να γίνει  νομοθετική παρέμβαση για την επίλυση του προβλήματος που δημιούργησαν άλλοι χωρίς την υπαιτιότητα των εργαζομένων. Κάναμε παρέμβαση στην ΠΟΕ-ΟΤΑ για να πιέσει και αυτή από την μεριά της και καταθέσαμε αίτημα στο Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας έτσι ώστε να στηριχθεί το αίτημά μας και από τον Δήμο Καρδίτσας.
       Επίσης έγινε λεπτομερής ενημέρωση από το μέλος του Δ.Σ. Μπέλλο Χρήστο για το θέμα της συνταξιοδοτικής αναγνώρισης των σχολικών φυλάκων για τα έτη 2001 – 2007. Το Δ.Σ. στηρίζει το αίτημα των σχολικών φυλάκων και για το λόγο αυτόν έχει ενημερώσει την ΠΟΕ-ΟΤΑ και ζητάει την στήριξη του αιτήματος.  

       Στη συνέχεια συζητήθηκαν όλα τα θέματα που ήταν σε εκκρεμότητα λόγω διακοπής της προηγούμενης συνεδρίασης.
      Στο θέμα που αφορά την διοργάνωση ημερίδας αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί μετά το Πάσχα  ημερίδα για την καλύτερη ενημέρωση των εργαζομένων για  θέματα που έχουν να κάνουν με το ασφαλιστικό – συνταξιοδοτικό με ομιλητή τον Προϊστάμενο του Γενικού Λογιστηρίου του κράτους. Για την ημερομηνία και την ώρα της ημερίδας θα ενημερώσουμε τους εργαζόμενους με ανακοίνωσή μας μόλις οριστικοποιηθεί.
      Για τη διοργάνωση ημερίδας για θέματα μισθοδοσίας – οικονομικά των Ο.Τ.Α. που θα απευθύνεται σε συναδέλφους που εργάζονται στις οικονομικές υπηρεσίες των Δήμων αποφασίστηκε να γίνει μια έρευνα έτσι ώστε να πετύχουμε την καλύτερη προσφορά για το οικονομικό κόστος της ημερίδας μιας και μέχρι τώρα είχαμε προσφορά μόνο από μια εταιρία που κρίθηκε υψηλή.  
     Το επόμενο θέμα που συζητήθηκε ήταν η αξιολόγηση σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 4369/2016. Η ΠΟΕ- ΟΤΑ συμμετέχει στην κινητοποίηση που έχει προκηρύξει η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για Απεργία-Αποχή από κάθε διαδικασία που αφορά στην αξιολόγηση. Έχει στείλει εξώδικο διαμαρτυρία στον Υπουργό Εσωτερικών.
     Παρά τις αντιδράσεις που έχουν εκφραστεί για τον νέο τρόπο «αξιολόγησης» στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που ψηφίστηκε με το Ν.4369/2016, η κυβέρνηση εμμένει σε ένα σύστημα που δεν μπορεί να εφαρμοστεί λόγω των ιδιαιτεροτήτων στις αρμοδιότητες και στην λειτουργία του κλάδου.  Η προτεινόμενη «αξιολόγηση» σε καμία περίπτωση δεν αφορά στην επαγγελματική και επιστημονική στήριξη των εργαζομένων με στόχο την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών στον πολίτη, ιδιαίτερα στις εποχές των μνημονίων και της οικονομικής εξαθλίωσης, αλλά ούτε και στην υπεράσπιση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
      Το Δ.Σ. αποφάσισε να συμμετέχει στην ΑΠΟΧΗ από τις διαδικασίες της αξιολόγησης και για την καλύτερη ενημέρωση των συναδέλφων κλιμάκιο μελών του Δ.Σ. θα επισκεφθεί όλους τους Δήμους του Νομού.
     Έχουμε ως πρότυπο τον τρόπο που αντιμετωπίσαμε και καταργήσαμε στην πράξη την «αξιολόγηση» του Κυρ. Μητσοτάκη (Ν.4250/2014). Στο δικό μας χέρι είναι και αυτή την φορά να μην επιτρέψουμε να προχωρήσει η διαδικασία της αξιολόγησης που σε τίποτα δεν θα ωφελήσει πολίτες και εργαζόμενους και εντάσσεται στην εφαρμογή των όσων προβλέπει το 3ο μνημόνιο.
      Μέχρι στιγμής πρέπει να γνωρίζουν όλοι οι συνάδελφοι πως ορθώς οι υπηρεσίες του Υπουργείου Εσωτερικών δεν έχουν αποστείλει προς τους Ο.Τ.Α. Α΄ Βαθμού τις εγκυκλίους που αφορούν στην αξιολόγηση του προσωπικού, αφού δεν έχει εξειδικευτεί το νομοθετικό πλαίσιο στις ανάγκες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
      Για τα υπόλοιπα θέματα που αφορούν ζητήματα των εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς, στο ΔΟΠΑΚ και στις παιδικές βιβλιοθήκες αποφασίστηκε να κλεισθεί συνάντηση με την Δημοτική Αρχή Καρδίτσας και παρουσία εργαζομένων να συζητήσουμε όλα τα θέματα που τους αφορούν σκοπεύοντας στην επίλυσή τους.


                                               Για το Δ.Σ.
     
 


         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


  ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ                            ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΣΟΥΡΛΑΣ
    

        





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου