Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2021

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Καρδίτσα 10-9-2021

Ο.Τ.Α. Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2021 – 6.00 μ.μ.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗ Δ.Ε.Θ. – ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ


Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ν. Καρδίτσας καλεί τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να συμμετάσχουν μαζικά και ενωτικά στη Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας που έχει αποφασίσει η Α.Δ.Ε.Δ.Υ., με αφορμή τα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (Δ.Ε.Θ.) από τον Πρωθυπουργό και θα πραγματοποιηθεί το ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2021, και ώρα 6:00 το απόγευμα, στο Άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου.

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, θα ενώσουν στη Θεσσαλονίκη τη φωνή τους με τους υπαλλήλους στον υπόλοιπο Δημόσιο Τομέα, όπως και με του Ιδιωτικού Τομέα, προκειμένου να στείλουν ένα ηχηρό και ξεκάθαρο μήνυμα δυσαρέσκειας και απόρριψης των επαίσχυντων και αντεργατικών πολιτικών που προωθεί η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Τρανταχτό παράδειγμα αυτής της αντεργατικής και αυταρχικής πολιτικής της κυβέρνησης είναι ο Νόμος για τα εργασιακά (Ν.4808/2021) με τον οποίο καταργείται το 8ωρο και οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας (Σ.Σ.Ε.), φαλκιδεύεται το δικαίωμα στην απεργία, απελευθερώνονται οι απολύσεις και μπαίνει επί της ουσίας «λουκέτο» στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.) για να ενισχυθεί η εργοδοτική ασυδοσία. Ο Νόμος αυτός αποτελεί «ταφόπλακα» για τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων.

Ο κατάλογος με τα αντεργατικά Νομοσχέδια και τις αποφάσεις νεοφιλελεύθερης πολιτικής που καταδικάζουν την Ελληνική Κοινωνία στη φτώχια είναι μεγάλος. Ακόμη ένα παράδειγμα αποτελεί η κατάθεση εν μέσω καλοκαιριού Νομοσχεδίου για την ιδιωτικοποίηση της Επικουρικής Ασφάλισης, το οποίο και ψηφίστηκε (Ν.4826/2021).

Στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δε, μεταξύ άλλων, η κυβέρνηση σε συνεργασία με τους Αιρετούς προωθούν με θέρμη ένα μοντέλο ιδιωτικοποίησης μέσω της σύστασης «Αναπτυξιακών Εταιρειών», στις οποίες θα ανατίθενται ολόκληρες υπηρεσίες των Δήμων. Αυτή η μεθόδευση αποτελεί νάρκη στα θεμέλια του Δημοσίου και Κοινωνικού χαρακτήρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, θέτει αναμφισβήτητα σε κίνδυνο τις θέσεις εργασίας και αυξάνει το κόστος που επωμίζονται οι Δημότες.

Για την διευκολυνση στην μετακίνηση των εργαζομένων στη Θεσσαλονίκη το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Καρδίτσας διαθέτει λεωφορείο το οποίο θα αναχωρίσει στις 12 το μεσημέρι από το εμπορικό κέντρο Καρδίτσας.

Όλοι μαζί, στη Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας της 11ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2021, στο Άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου, διατρανώνουμε την αντίθεσή μας στην πολιτική της κυβέρνησης που φέρνει μεγαλύτερη φτωχοποίηση, προωθεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου σε βάρος των εργαζομένων και ισοπεδώνει ότι απέμεινε από την μνημονιακή λαίλαπα. Ζητούμε την άμεση κατάργηση του Νόμου 4808/2021 για τα εργασιακά και διεκδικούμε εργασία και ζωή με δικαιώματα και αξιοπρέπεια.


ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΩΡΑ Ο Ν.4808/2021 ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΚΑΙ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΩΝ Ο.Τ.Α. ΜΕΣΩ ΤΩΝ «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ»


Για το Δ.Σ.



Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΕΛΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου