Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020

Να αφεθούν άμεσα ελεύθεροι όλοι οι συλληφθέντες

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ                                 Καρδίτσα 7-12-2020
Ο.Τ.Α. Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ 

                                                ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

                       Να αφεθούν άμεσα ελεύθεροι όλοι οι συλληφθέντες 

         Δώδεκα12 χρόνια μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου από το όπλο του δολοφόνου Κορκονέα, οι αστυνομικές δυνάμεις με εντολή της κυβέρνησης της ΝΔ, προχώρησε σε νέα άγρια καταστολή και πογκρόμ προσαγωγών. Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα, μετά την απαγόρευση των συγκεντρώσεων και της χουντικής έμπνευσης σχέδιο αποτροπής των διαδηλώσεων για το Πολυτεχνείo.
        Έγιναν δεκάδες βίαιες και αναίτιες προσαγωγές και επιθέσεις σε συγκεντρωμένους, παρά το γεγονός ότι οι διαδηλωτές τηρούσαν αυστηρά όλα τα υγειονομικά μέτρα. Ιδιαίτερα στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων η κατάσταση θύμιζε κατεχόμενη ζώνη! 
        Οι προσαγωγές μετατράπηκαν σε συλλήψεις, ενώ μεταξύ των συλληφθέντων είναι μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής και του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ, εκπρόσωποι σωματείων, υγειονομικοί της πρώτης γραμμής στη μάχη ενάντια στην επιδημία, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι,ακόμα και δικηγόροι της πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής. 
          Παρά το όργιο της καταστολής και την πανκινητοποίηση της αστυνομίας, οι συγκεντρώσεις έγιναν στο κέντρο και σε γειτονιές της Αθήνας, αλλά και σε όλη την χώρα. Είναι ολοφάνερο ότι αυτή η απαράδεκτη αστυνομοκρατία δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την «υγειονομική ασφάλεια» που επικαλείται ως πρόσχημα η Κυβέρνηση της ΝΔ. 
           Η ίδια Κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες τόσο για την τραγική κατάσταση στα νοσοκομεία όσο και για την συνεχιζόμενη μετάδοση της επιδημίας στους χώρους εργασίας και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Ο στόχος τους είναι προφανής!
           Επιδιώκουν να διαμορφώσουν «κατάσταση εξαίρεσης και έκτακτης ανάγκης», εργαλειοποιούν την πανδημία για να προωθήσουν τις πιο αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις σε όλα τα επίπεδα! 
           Θα μας βρίσκουν διαρκώς απέναντι! Να αφεθούν τώρα ελεύθεροι όλοι οι συλληφθέντες!
           Να αρθεί κάθε δίωξη και να μην επιβληθούν πρόστιμα! 
           Τιμούμε τη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στους αγώνες ενάντια στην αστυνομική βία και καταστολή, για τα σύγχρονα δικαιώματα μας στην υγεία, τη μόρφωση, τη δουλειά, τη ζωή. Δεν ξεχνάμε. 
           Η κρατική τρομοκρατία και καταστολή θα ανατραπεί από τους αγώνες μας!!! 

                                                        Για το Δ.Σ. 
                 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ                                            ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΕΛΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου