Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020

ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ                                   Καρδίτσα 16-11-2020

Ο.Τ.Α. Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

 

 

 

                                                     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

        Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ν. Καρδίτσας εκφράζει την αλληλεγγύη και την συμπαράστασή του προς του πρόεδρο και γραμματέα της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Καρδίτσας που κλήθηκαν σε απολογία από τις δικαστικές αρχές για την απόφασή τους να τιμήσουν και να συμμετέχουν στον εορτασμό του Πολυτεχνείου.

        Το φαινόμενο της τρομοκρατίας και καταστολής των τελευταίων ημερών από την πλευρά της κυβέρνησης ξεπερνάει κάθε προηγούμενο και ολοκληρώθηκε με την αυταρχική απόφαση της αστυνομίας για απαγόρευση των δημόσιων συναθροίσεων σε όλη τη χώρα συνοδευόμενη με απειλές για πρόστιμα.

        Φαίνεται ξεκάθαρα ότι η κυβέρνηση φοβάται τη φωνή του λαού και της νεολαίας και προσπαθεί να επιβάλλει «σιωπητήριο» αποκρύπτοντας ταυτόχρονα τις τεράστιες ευθύνες της, όπως και των προηγούμενων κυβερνήσεων, για την τραγική κατάσταση στο εθνικό σύστημα υγείας αλλά και για τη διασπορά του covid-19 αφού έκανε τα ιατρικά πρωτόκολλα λάστιχο.

        Οι εργαζόμενοι , γνωρίζουν καλά ότι η διασπορά του ιού γίνεται μέσα στους χώρους δουλειάς όπου δεν τηρούνται τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς που οι επιβάτες είναι ο ένας πάνω στον άλλο σαν «σαρδέλες»!!

        Πρέπει η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες και να πάρει άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας και ασφάλειας του λαού και σταματήσει να μιλάει μόνο για «ατομική ευθύνη», άμεσα να υλοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των υγειονομικών (των ηρώων που χειροκροτούσε πριν λίγους μήνες και τώρα στους στέλνει στον εισαγγελέα) και καλά θα κάνει να σταματήσει να τρομοκρατεί το λαό, να στελεχώσει το δημόσιο σύστημα υγείας του νομού μας με προσωπικό, να επιτάξει εδώ και τώρα τον ιδιωτικό τομέα της Υγείας προς όφελος του Δημοσίου συμφέροντος.

         Οι αγώνες των εργαζόμενων δεν ποινικοποιούνται!!!

 

                      

                                                        Για το Δ.Σ.

 

                Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                              Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

       ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ                                    ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΕΛΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου