Δευτέρα 13 Απριλίου 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ                            Καρδίτσα 8-4-2020       
Ο.Τ.Α. Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ


         

                                                           ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


        Συνάδελφοι

        Η κυβέρνηση έχει ψηφίσει τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου (Π.Ν.Π.) και έχει εκδώσει τις σχετικές εγκυκλίους για την προστασία των εργαζομένων στο Δημόσιο συνεπώς και στη Τοπική Αυτοδιοίκηση έναντι της διασποράς του νέου Κορωνοϊού.
        Οι Δημοτικές Αρχές υποχρεούνται να λαμβάνουν μέτρα έτσι ώστε να εξασφαλίζουν την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων.
        Ως εκ τούτου, οφείλουν να λάβουν όλα τα αναγκαία μέτρα πρόληψης της διάδοσης της νόσου στους χώρους εργασίας. Επίσης, οφείλουν να διαθέτουν στους εργαζομένους όλα τα απαραίτητα υλικά και μέσα για την προστασία της υγείας τους. Ενδεικτικά, θα πρέπει να υπάρχει στον χώρο εργασίας αντισηπτικό διάλυμα, να χορηγούνται μάσκες και γάντια μιας χρήσης όπου είναι απαραίτητο, να απολυμαίνονται οι επιφάνειες, να αερίζεται επαρκώς ο χώρος, να τηρείται το μέτρο της ασφαλούς απόστασης.
             Αν ανασταλεί ή αν περιοριστεί η λειτουργία μιας υπηρεσίας, μπορεί, κατά την κρίση του οικείου του αρμόδιου οργάνου διοίκησης του Δήμου, να προσδιορίζεται ο αριθμός των υπαλλήλων που πρέπει να παρίστανται καθημερινά στην υπηρεσία, με δυνατότητα εκ περιτροπής εργασίας.
        Οι Δήμοι πρέπει να διευκολύνουν τους εργαζόμενους και να χορηγούν την άδεια ειδικού σκοπού σε όσους την δικαιούνται. Επίσης να προστατεύουν τους εργαζόμενους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.
        Αν ο οποιοδήποτε Δήμος δε λαμβάνει τα αναγκαία προληπτικά μέτρα προστασίας της υγείας του προσωπικού, τότε οι εργαζόμενοι μπορούν και πρέπει να καταγγείλουν τη συμπεριφορά της Δημοτικής Αρχής στον Σύλλογο για να γίνει άμεσα παρέμβαση σε όλα τα επίπεδα (Δημοτική Αρχή, Επιθεώρηση Εργασίας).
         Αδιαμφισβήτητα βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια πρωτόγνωρη κατάσταση που απαιτεί από όλους την επίδειξη  ύψιστης υπευθυνότητας, ώστε να περιορίσουμε την εξάπλωση του ιού στο μέγιστο δυνατό βαθμό.
        Όλοι οι εργαζόμενοι, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην κοινωνία, στις οικογένειες μας αλλά και σε εμάς τους ίδιους, απαιτούμε να τηρούνται απαρέγκλιτα όλα τα μέτρα πρόληψης, ώστε να προσφέρουμε χωρίς κανένα πρόβλημα τις υπηρεσίες μας προς τους δημότες, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο αφενός στον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού και αφετέρου να μη θέσουμε σε κίνδυνο ούτε τη ζωή τη δική μας ούτε των συνανθρώπων μας.


                                                  Για το Δ.Σ.


              Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                 Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


    ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ                                        ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΕΛΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου