Τρίτη 14 Απριλίου 2020

ΕΚΦΡΑΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΩΝ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ                    Καρδίτσα 13-4-2020
Ο.Τ.Α. Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ


                                          ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


        Εν μέσω της πρωτοφανούς παγκόσμιας φονικής πανδημίας του κορωνοϊού, για μία ακόμη φορά, οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο αλλά και στον ιδιωτικό τομέα, σε υπηρεσίες που δεν έχει ανασταλεί η λειτουργία τους, χωρίς προαπαιτούμενα και με διάθεση αλληλεγγύης, βάζουν πλάτη και βρίσκονται στην πρώτη γραμμή προσφέροντας τις πολύτιμες υπηρεσίες τους προς τους πολίτες.
       Οι επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού και ο κίνδυνος εξάπλωσής της έχουν οδηγήσει στη λήψη μέτρων περιορισμού στις καθημερινές συναλλαγές των πολιτών, τα οποία με τη σειρά τους έχουν τροποποιήσει την καταναλωτική τους συμπεριφορά.
       Ιδιαίτερα, μετά την πρόσφατη αναστολή λειτουργίας πολλών κατηγοριών καταστημάτων και δραστηριοτήτων και των λοιπών αναγκαίων μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας που λαμβάνονται καθημερινά, έχει παρατηρηθεί μια σημαντική αύξηση της κατανάλωσης στα καταστήματα των σούπερ μάρκετ.
       Η πανδημία του κορωνοϊού , εκτός από ένα σοβαρό θέμα της δημόσιας υγείας, έχει επιφέρει επιβαρύνσεις στην καθημερινότητα των εργαζομένων στα σούπερ μάρκετ, που οι χώροι εργασίας τους  αποτελούν τον πιο μαζικό χώρο συγκέντρωσης κοινού, στους οποίους εναλλάσσονται καθημερινά εκατοντάδες άνθρωποι και είναι εκτεθειμένοι καθημερινά στον ιό.
       Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ν. Καρδίτσας εκφράζει την αλληλεγγύη του και την συμπαράστασή του στον αγώνα των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα (Σουπερ Μάρκετ) που διεκδικούν άμεσα μέτρα προστασίας για την διαφύλαξη της υγείας των. 
       Η προσπάθεια που κάνουν όλοι οι εργαζόμενοι για την αντιμετώπιση της πανδημίας, δεν μπορεί και δεν πρέπει να μπαίνει εμπόδιο στον αγώνα για την προάσπιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων.

                                             Για το Δ.Σ.


           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                             Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

  ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ                     ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΕΛΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου