Σάββατο 13 Ιουνίου 2015

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ στους Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ του Ν. Καρδίτσας

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ                        Καρδίτσα 12-06-2015
Ο.Τ.Α. Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ                                    Αριθ. πρωτ.: 27



ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Στους Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ του Ν. Καρδίτσας

       Με αφορμή την ορισθείσα συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ν. Καρδίτσας την 13η Ιουνίου 2015 σας καταθέτουμε και εγγράφως τα ζητήματα που χρίζουν άμεσης αντιμετώπισης και τα οποία θα σας φανούν χρήσιμα για τις παρεμβάσεις σας στο νομοθετικό έργο της νέας κυβέρνησης στη βουλή.

1.       Κατάργηση του Μισθολογίου της φτώχειας και της εξαθλίωσης (Ν.4024/2011) με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας. Πρώτο βήμα η άρση της μισθολογικής και βαθμολογικής καθήλωσης με την επανακατάταξη στα μισθολογικά κλιμάκια και βαθμούς με βάση την πραγματική προϋπηρεσία. Ακώλυτη μισθολογική-βαθμολογική εξέλιξη με την άμεση κατάργηση κάθε διάταξης που συνδέει το μισθό-βαθμό με την αξιολόγηση.
2.       Άμεση αντιμετώπιση της ερήμωσης των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Άρση της απαγόρευσης κατ’ αρχήν στις υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα των Ο.Τ.Α. και τις Κοινωνικές Δομές και Υπηρεσίες.
3.       Κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας κάθε μορφής, ενιαία μόνιμη σχέση (Δημοσίου Δικαίου) εργασίας. Εργαζόμενοι με πλήρη μισθολογικά, ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά και εργασιακά δικαιώματα.
4.       Η αξιολόγηση των Οργανικών Δομών των Ο.Τ.Α. για να προχωρήσει, λαμβάνοντας και πάλι υπόψη τις ιδιαιτερότητες των Ο.Τ.Α. Α΄ Βαθμού, θα πρέπει να επιλυθούν πρώτα τα προβλήματα που υπάρχουν και ιδιαίτερα αυτά της έλλειψης Ο.Ε.Υ..
5.       Για τους Ο.Τ.Α. Α΄ Βαθμού εφαρμογή των διατάξεων για την επιλογή Προϊσταμένων του Ν.3839/2010.
6.       Έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος  που προβλέπεται από το Ν.4024/2011 για την αναγνώριση της προϋπηρεσίας από τον Ιδιωτικό Τομέα.
7.       Ένταξη στους δικαιούχους του επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας, με την τροποποίηση της κοινής Υπουργικής Απόφασης και άλλων κατηγοριών εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. Α΄ Βαθμού που άδικα έχουν αποκλειστεί.
8.       Επίλυση του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί σε όσους εργαζόμενους συμμετείχαν στο Πρόγραμμα εθελοντικής ενδοαυτοδιοικητικής κινητικότητας με τη διατήρηση της υπερβάλλουσας διαφοράς.
9.       Κατάργηση της υπό παρ. ΣΤ12, παρ. ΣΤ του Ν.4210/2013 που προβλέπει την άμεση απόλυση υπαλλήλων Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου σε περίπτωση κατάργησης Ν.Π.Ι.Δ.
10.  Επαναφορά του Συνταγματικού και Δημοκρατικού δικαιώματος των Συλλογικών Διαπραγματεύσεων για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο και τους Ο.Τ.Α.
11.  Υπεράσπιση του Δημόσιου Ασφαλιστικού συνταξιοδοτικού συστήματος και του συστήματος Δημόσιας Υγείας. Άμεση χρηματοδότηση όλων των Ταμείων (Τ.Π.Δ.Υ., Ε.Τ.Ε.Α. και Μ.Τ.Π.Υ.) για να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους προς τους δικαιούχους. Σταδιακή αποκατάσταση, μέσω αυξήσεων, των μεγάλων απωλειών στις συντάξεις.
12.  Υπεράσπιση της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς. Άμεσα μέτρα για την ρύθμιση των δανείων των εργαζομένων που πλέον αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους μετά τη δραματική μείωση των αποδοχών τους.
13.  Άμεση κατάργηση του Ε.Ν.Φ.Ι.Α. και όλων των χαρατσιών που επιβλήθηκαν σε μισθωτούς και συνταξιούχους.
14.  Καθορισμός ενός νέου θεσμικού πλαισίου για την Τοπική Αυτοδιοίκηση (Κώδικας Αυτοδιοίκησης) που να υπερασπίζεται το Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών των Ο.Τ.Α.
15.  Διαμόρφωση ενός σύγχρονου, δημοκρατικού Κώδικα των Υπαλλήλων των Ο.Τ.Α. Α΄ Βαθμού. Ένας Κώδικας που θα είναι προσαρμοσμένος στα σημερινά δεδομένα και τις ανάγκες των εργαζομένων και της κοινωνίας και θα απεμπλακεί από τις επιταγές των μνημονίων και της τρόικα, που θα διασφαλίζει σταθερές εργασιακές σχέσεις, τα δικαιώματα των εργαζομένων και που θα δημιουργεί τις καλύτερες προϋποθέσεις για την εξυπηρέτηση των πολιτών αποτελεί επιτακτική ανάγκη.
16.   Άμεση καταβολή της εκλογικής αποζημίωσης των Βουλευτικών εκλογών του Ιανουαρίου 2015.
17.  Κατάργηση των διατάξεων που επιβάλλουν την οικονομική, λειτουργική και θεσμική ασφυξία στο σύνολο των Ο.Τ.Α. (Οικονομικό Παρατηρητήριο κ.λπ.), που ουσιαστικά καταργούν το αυτοδιοίκητο των Ο.Τ.Α.
18.  Τέλος σε κάθε προσπάθεια εκχώρησης αρμοδιοτήτων των Ο.Τ.Α. μέσω ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.
19.  Κατάργηση του άρθρου 61 του Ν.3979/2011 που δίνει τη δυνατότητα εκχώρησης της αποκομιδής των απορριμμάτων σε ιδιώτες ή εργολάβους.
20.  Κατάργηση του άρθρου 41 του Ν.3979/2011 που αύξησε το ημερήσιο ωράριο από 6 σε 8 ώρες στο Παιδαγωγικό προσωπικό των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών.
21.  Αντιμετώπιση της κακής οικονομικής κατάστασης των Ο.Τ.Α. (συνεχείς περικοπές των πόρων που έχουν ξεπεράσει το 65%). Διασφάλιση της μισθοδοσίας των εργαζομένων, εφαρμογή του άρθρου 49 του Ν.3979/2011.
22.  Έκδοση νέας κοινής Υπουργικής Απόφασης για την χορήγηση των Μέσων Ατομικής Προστασίας (Μ.Α.Π.) και την πρόβλεψη για την χορήγηση ΣΤΟΛΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.
23.  Άμεση κατάργηση όλων των Δημοτικών Επιχειρήσεων των Ο.Τ.Α. (Κοινωφελής) επιστροφή όλων των αρμοδιοτήτων τους στους Ο.Τ.Α. που τις έχουν συστήσει. Υποχρεωτική μεταφορά του προσωπικού.
24.  Συνέχιση και διεύρυνση της λειτουργίας των Προνοιακών Δομών των Ο.Τ.Α., τακτοποίηση του προσωπικού που ήδη υπηρετεί πάνω από δέκα (10) χρόνια. Δημιουργία Διευθύνσεων Κοινωνικών Υπηρεσιών στους Ο.Ε.Υ. των Ο.Τ.Α. Α΄ Βαθμού.
25.  Άμεση επίλυση του θέματος με νομοθετική ρύθμιση των Εργαστηρίων Τέχνης Δήμου Καρδίτσας που καταργήθηκαν και επαναπρόσληψη των απολυμένων εργαζόμενων.
26.  Μονιμοποίηση των εργαζομένων Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου που εργάζονται, για ενιαία μόνιμη και σταθερή εργασία στο Δημόσιο και τους Ο.Τ.Α. δίνοντας το δικαίωμα επιλογής στο παραπάνω προσωπικό.
27.  Επαναφορά των ασφαλιστικών-συνταξιοδοτικών μας δικαιωμάτων που έχουν καταργηθεί με όλους τους αντιασφαλιστικούς Νόμους.
28.  Κατοχύρωση και διεύρυνση των δικαιωμάτων μας στο Εφάπαξ και την Επικουρική Σύνταξη. Αποτροπή με κάθε τρόπο των μειώσεων που είχε συμφωνήσει η προηγούμενη κυβέρνηση.


                                           Για το Δ.Σ.


           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                              Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ                      ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΣΟΥΡΛΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου